Compania Diversinst, lider de asociere în două mari proiecte finanțate prin Programul Anghel Saligny

Comunicat de presă

Craiova, 10 octombrie 2023:

Compania Diversinst, afacere antreprenorială românească de top din Oltenia, cu experiență de peste 30 ani în domeniul proiectării și execuției sistemelor de distribuție a gazelor naturale și a lucrărilor edilitare de apă canal și alte instalații, anunță participarea în două proiecte mari prin programul Anghel Saligny, în județele Olt și Vâlcea. Compania este lider de asociere în cele două mari proiecte ale căror lucrări se vor încheia în aproximativ 3 ani. Proiectele presupun extinderea rețelei de gaze la nivel național cu peste 100 de kilometri și vor deservi peste 8.000 locuitori din cele 2 județe.

Ionuț Claudiu Ștefan – Director General, Diversinst

„Într-o lume în continuă evoluție, suntem încântați să contribuim la modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale în România. Prin participarea noastră în aceste proiecte, aducem confort și progres în comunitățile din județele Olt și Vâlcea, consolidând totodată poziția Diversinst ca lider de referință în industrie.”

Cele 2 proiecte mari în care Diversinst este lider de asociere sunt în faza de proiectare și reprezintă:

  • „Înființare de sistem inteligent de distribuție de gaze naturale în Curtișoara, Județul Olt”, un proiect de 27,6 de milioane de lei, fără TVA, unde Diversinst contribuie în proporție de 35%;
  • „Extindere rețele inteligente de distribuție gaze naturale în orașul Bălcești, județul Vâlcea”, proiect de 33,6 milioane de lei, fără TVA, cu o participație de 48%;

Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, coordonat de Ministerul Dezvoltării. Programul se desfășoară în perioada 2021-2028 cu o valoare totală de 50 de miliarde de lei.

În ultimii 7 ani, compania Diversinst a asigurat anual montajul a peste 200 km de conducte pentru distribuția gazelor naturale și peste 4.000 de branșamente pentru ansambluri imobiliare.

Despre Diversinst

Diversinst este o companie antreprenorială românească de top din Oltenia, cu experiență de peste 30 ani în domeniul proiectării și execuției sistemelor de distribuție gaze naturale ca linie principală de afaceri, a lucrărilor edilitare de apă canal și alte instalații conexe.

Compania Diversinst a fost fondată de familia Ștefan în 1992. Începând cu anul 2007 conducerea a fost preluată de Ionuț Ștefan, în prezent Director General al companiei.

Diversinst are un portofoliu vast de proiecte în sistemul privat și public, la nivel național, cu peste 1.000 km de conducte gaze naturale și peste 15.000 de branșamente de gaze naturale montate (de la înființare).

Cu peste 100 de angajați, Diversinst are o reputație dovedită de livrare a unor proiecte eficiente și de calitate pentru peste 50 clienți din diferite industrii: Engie România – Distrigaz Sud Rețele; Megaconstruct – rețele de gaz; Rockwool (fabrica de vată bazaltică de la Ariceștii Rahtivani, Prahova) - rețele exterioare; Clariant (fabrică de bioetanol-Podari, Dolj) – rețele exterioare (apă, gaze, incendiu); Alro Slatina - modificări instalații utilizare gaze naturale; Auchan România; OMV Petrom - relocare conducte gaze naturale; Ruris Impex – instalatii incendiu; Elpreco – rețele; Romgaz; Dedeman; Transelectrica - mentenanță, instalații gaze; Bekaert Slatina – instalații utilizare gaze naturale, etc.

În cei peste 30 de ani de activitate compania a executat lucrări în județele Dolj, Olt, Mehedinți, Hunedoara, Prahova, Ilfov, București, Ialomița, Brașov, Constanța, Giurgiu, Călărași, Cluj, Gorj etc.

Contact de presă: all@vertikgroup.eu